Mateřská škola

„Prorůstání“ – program pro předškoláky v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě

/ Krejčí Alena

Začátek školního roku je za námi a čerstvým předškolákům jej zpříjemnil program pro mateřské školy v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě. Ten přibližuje dětem výstavu …

„Prorůstání“ – program pro předškoláky v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě

Začátek školního roku je za námi a čerstvým předškolákům jej zpříjemnil program pro mateřské školy v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě. Ten přibližuje dětem výstavu s názvem „Prorůstání“, která ukazuje tvorbu Boženy Rossí a to s ohledem na věk dětí.

Na začátku si děti prošly a prohlédly výstavu s lektorkou Leonou Marcinko . A nepracovaly jenom oči, tentokrát děti zapojily i čich, protož paní Rossí používá nejen  barvy, ale i včelí vosk, jehož vůně nás provázela u každého obrázku. Při pozorování se opět potvrdilo, že fantazie dětí je obrovská a budoucí školáci nezklamali ani při vyhledávání detailů z obrazů pomocí zvětšenin.

Potom na malé umělce čekala tvořivá dílna, kde si zkusili netradiční techniku malby na povoskovaný papír a svá dílka dokončili lepením nasušených a vylisovaných lístků a rostlinek.

Čas běžel velmi rychle, my se chystali k odchodu, když přišlo velké překvapení. Do galerie zrovna zavítala sama autorka, Božena Rossí, která si s dětmi ráda popovídala o jejich pocitech z výstavy, zážitcích z galerie a velmi ochotně se s předškoláky vyfotila.

Dopoledne v galerii bylo moc příjemné a my se budeme těšit na další návštěvy a tvoření.

Mateřská škola Nové Město na Moravě

Drobného 299
592 31 Nové Město na Moravě
ředitelka: Mgr. Soňa Šikolová
telefon: 566 598 201
datová schránka: qj6uvj4
IČO: 70995559
e-mail: sona.sikolova@nmnm.cz

statutární zástupce: Eva Tulisová
telefon: 773 779 614
e-mail: eva.tulisova@nmnm.cz

Kontakty na všechny zaměstnance



Úřední hodiny:

  • Pondělí7.00 – 16.00 hodin
  • Středa7.00 – 16.00 hodin

Školní jídelna

vedoucí: Hana Kloudová
telefon: 566 598 208
mobil: 778 405 725
e-mail: hana.kloudova@nmnm.cz

JIDELNÍ LÍSTEK


Zobrazit větší mapu

Mateřská škola jako příspěvková organizace vznikla v roce 2003 sloučením pěti pracovišť. V současné době tvoří mateřskou školu čtyři pracoviště.Mateřská škola

dotace_mssablony2digi_NPO_MSMT