Mateřská škola

Vesmírný den

/ Krejčí Alena

Vesmírný den

Vesmírný den

V rámci vzdělávacího projektu nás 2.3.2023 navštívil pan Přichystal s naučným programem pro předškoláky Vesmírný den. Připravil si pro děti ukázku, co všechno můžeme vidět ve vesmíru. Kamarád Paxi ve své raketě odstartoval výlet sluneční soustavou, aby děti mohly zažít přistání na Měsíci a koukat se na naší planetu Zemi z jiného pohledu. Vidět, co vše se pohybuje ve vesmírném prostoru. Díky dnes již dostupným technologiím děti se zaujetím sledovaly, jak obíhají planety kolem Slunce, jak ve skutečnosti vypadá planeta Země, Měsíc i jiné planety, jak z venku, tak uvnitř jejich obalu a prohlédly si také některá souhvězdí.
Na závěr čekalo na děti večerní překvapení. Nejen děti, ale i my dospělí jsme pozorovali hvězdářským dalekohledem planety – Venuši, Jupiter s jeho čtyřmi měsíci, Měsíc a jeho nádherné krátery, souhvězdí Orion s modrou mlhovinou, pouhým okem nám byla ukázána a vysvětlena další souhvězdí a dokonce objasněna známá hvězda Polárka.
Na památku jsme si všichni s radostným úsměvem na tvářích odnesli mnoho nových a velmi zajímavých informací o noční obloze – Vesmíru.
Děkujeme p. Přichystalovi za překrásný program, který v dopoledních hodinách pro děti a večer i nás „dospěláky“ připravil.

Mateřská škola Nové Město na Moravě

Drobného 299
592 31 Nové Město na Moravě
ředitelka: Mgr. Soňa Šikolová
telefon: 566 598 201
datová schránka: qj6uvj4
IČO: 70995559
e-mail: sona.sikolova@nmnm.cz

zástupce: Mgr. Jitka Novotná
telefon: 566 598 202
e-mail: jitka.novotna@nmnm.cz

Kontakty na všechny zaměstnance



Úřední hodiny o prázdninách:

  • Pondělí7.00 – 15.00 hodin
  • Středa7.00 – 15.00 hodin

Školní jídelna

vedoucí: Hana Kloudová
telefon: 566 598 208
mobil: 778 405 725
e-mail: hana.kloudova@nmnm.cz

JIDELNÍ LÍSTEK


Zobrazit větší mapu

Mateřská škola jako příspěvková organizace vznikla v roce 2003 sloučením pěti pracovišť. V současné době tvoří mateřskou školu čtyři pracoviště.Mateřská škola

dotace_mssablony2digi_NPO_MSMT